Viimasel ajal on siin järjekordselt mõningane vaikelu tekkinud, aga otsustasin, et meie riigi sünnipäeva puhul tuleks siiski paar sõna kirjutada, kuigi päev ise on juba õhtusse jõudnud ja peaaegu läbigi saanud. Mis pühasse endasse puutub, siis ei saa öelda, et mul täna tavalisest pidulikum meeleolu oleks olnud, mis on küllap seotud asjaoluga, et tänane ümmargune tähtpäev langes väga sobivalt pühapäevasele päevale.

Iseenesest on tore, et me riik 90 aastat vanaks sai, kuigi rahus oleme saanud elada alla 40 aasta. Eilses Päevalehes ilmus ka sellekohane karikatuur, ehkki mulle tuli väikese üllatusena, et aastatel 1941-44 kehtis Eestis ainult nõukogude võim. Tahaks loota, et 10 aasta pärast õnnestub sama päeva veelgi pidulikumalt tähistada ja tänahommikune punane koidik Tallinnas polnud mingi paha enne. Head lõppevat ja/või lõppenud püha kõigile, kes juhuslikult siia lehele ära eksisid.