Hiljuti potsatas minu postkasti kenal paberil teade, et minu viis aastat kehtinud arvelduskrediidi leping automaatselt ei pikene. Iseenesest on see üllatav, sest netipank laulab kenasti, et juhul, kui sissetulekud on aasta jooksul suurenenud või jäänud samaks, siis kehtib leping ka järgmisel perioodil, aga minu kontole on sel aastal laekunud märkimisväärselt suurem summa kui möödunud aastal. Milles siis asi? Kas majanduskriis ründab tõesti nii ägedalt?

Paberil on kirjas telefoninumber, millele helistades peaks arvelduskrediidi pikendamise kohta antama täpsemat infot. Eile ma siis helistasin ja mulle öeldi (küll veidi rohkem läbi lillede), et tema (vastaja siis) küll ei tea, miks Programm lepingut automaatselt ei pikendanud, välja uurida ta seda ei kavatse ja mina esitagu uus taotlus, küll nad siis vaatavad. Ma saan aru küll, et see on mingisugune üldnumber, aga no kurat te sellest sinna paberi peale siis trükite, kui temast mitte tuhkagi kasu ei ole. Üldse tundub, et selles pangas otsustab kõik mingi salapärane Programm. Kui ma mõned aastad tagasi arvelduskrediidi summat suurendasin, siis arvas Programm, et võiks intressimäära sõnagi lausumata 14% pealt 19%-le suurendada, kuigi tol hetkel olin võtmeklient, kellele kehtis jutu järgi soodsam määr. Märkasin seda küll, aga ei viitsinud õiendama hakata ja tagantjärele tundub, et õigesti tegin.

Nüüd on seis igatahes selline, et lepingu pikendamist ma taotleda ei kavatse, sest antud 5000 krooni tasumine pole minu jaoks hetkel probleem. Küll aga olen väsinud maadlemast mingi Programmiga, mis pidevalt minu kahjuks otsuseid langetab (see pole ainus juhus). Seega, Swedbank, edaspidi jääb teil minu käest see 40-50 krooni intressi igas kuus saamata. Mis muudest pangatoodetest saab, seda ma veel vaatan, aga ilmselt loobun peagi suuresti ka nende kasutamisest.