Mida siis 2011. aasta kohta tervikuna öelda? Selleks aastaks antud lubadus Šotimaa matkadest kirjutada jäi igatahes täitmata ja Hadrianuse valli reisist olen samuti vaid sissejuhatuse suutnud valmis meisterdada, kuid tervikuna peaks näha olema, et sel aastal on lisandunud terve pinutäis blogipostitusi, nii et vahest jõuan reisimuljeteni järgmisel aastal. Loodetavasti on selleks ajaks midagi ikka veel meeles.

Aastast endast polegi eriti midagi rääkida. Ehk vast seda, et üldmulje on pisut parem kui eelmisest aastast, sest aasta teises pooles jäi töö juures tegemist ootavate asjade nimekiri lõpuks pisut lühemaks, mis on ainult tervitatav. Samuti, nagu blogistki näha, läksin üle mitme-setme aasta tagasi kooli, et omandada magistrikraad informaatikas. Vaatame, kui hästi see õnnestub, esimesed ainepunktid on igatahes käes. Kusagilt peab see aeg aga tulema, mistõttu vähendasin mööduval aastal oluliselt enda kinokülastuste arvu. Enam ei kujutagi hästi ette, kuidas ma suutsin enam-vähem kõik filmid kinos ära vaadata, sest aeg lihtsalt kaob kuhugi ära. Huvitav, kuidas seda varem jagus?

Loodame, et algav maailmalõpuaasta tuleb veelgi positiivsem. Praegune mõte on suvel minna ja vaadata, mida see Comic-Con endast kujutab, kuid kuna sinna aretatakse mingit eriti püssi registreerimissüsteemi, siis ei ole päris kindel, mis sellest asjast saab ja kas registreerimise ajaks veel hotellikohti ka jagub. Ju see paari kuu jooksul näha on. Aga negatiivne kraam las jääda aastal 2012 parem tulemata.