Vampiiritapja Buffy teise hooaja avaosas tuleb tegelastel toime tulla möödunud hooajal toimunu tagajärgedega, sest suve Los Angeleses veetnud Buffy pole naastes enam päris endine. Ent mis on selle põhjus?

Jätkame siis uuel aastal uue hooga, nagu lubatud. Üks põhjus, miks eelmise hooaja lõpuosa Tüdruk ettekuulutusest minult maksimumpunkte ei saanud, oligi see, et Kui ta halb oli ületab seda kvaliteedi poolest märkimisväärselt. Kui oleksin Tüdrukule ettekuulutusest 10 punkti andnud, mida siis selle osaga oleks pidanud peale hakkama? Kuna käesolev osa on samuti Whedoni kirjutatud ja lavastatud, siis võib arvata, et sarja edu ei osanud keegi ette näha ning esimesel hooajal kirjutati kähku midagi valmis, kuid enne teist hooaega, suvepuhkuse ajal mõeldi üldine süžeeliin juba paremini läbi. Tõsi, nagu tulevik näitab, siis millegipärast jäävad ka Buffy halvemad osad suuresti sellesse hooaega, mis tähendab, et üldise hinnangu andmine mõne nädala pärast läheb üpriski raskeks. Sarja algustiitritesse on eelmise hooajaga võrreldes lisaks ilmunud David Boreanaze nimi.

Marki lehekülge lugedes on mulle saanud selgeks, et enamasti on tema osa vaatamise ajal tehtud tähelepanekud üpris terased, ehkki kuna ta ei tea, mis tulevikus toimuma hakkab, võib ta ennustuste koha pealt kõvasti mööda panna. Näiteks tema teise hooaja sündmuste eelne ennustus, et sel hooajal me sarjas Buffy isa (Dean Butler) ei näe, lükati juba esimese viie minutiga ümber. Arvamus, et Pühitsetust (Andrew J. Ferchland) saab teise hooaja pealiin, on samuti pehmelt öeldes… mööda, nagu õige pea selgub.

Mis on minu meelest selle osa tipphetked? Kõigepealt algus, kus Xander ja Willow filmide äraarvamist mängivad ja Buffy erakordselt õigel ajal tagasi juhtub tulema. Seejärel Gilesi ja direktor Snyderi (Armin Shimerman) omavaheline stseen, kus Giles muuhulgas küsib, kas Snyder pole mitte vale elukutset valinud, arvestades tema vastumeelsust laste suhtes, ning Snyder pärast üksinda rääkima jääb. Kolmandaks koht, kus Cordelia Buffyle mõista annab, et kui see otsekohe oma suhtumist ei muuda, siis jääb ta ilma neistki nirudest sõpradest, kes tal senimaani olnud on. Cordelia ise muutub teisel hooajal järjest enam Buffy sõbragrupi liikmeks. Kulminatsioon, milles Käskijale lähedal olnud inimesed pea alaspidi laua kohal ripuvad, on lihtsalt kõhe ja väärika punkti paneb kogu asjale Pühitsetu lõpulause (Ma vihkan seda plikat.).

Mis mulle Kui ta halb oli juures ei meeldinud? Hetkel ei tule küll midagi pähe. 10/10