Vampiiritapja Buffy kolmanda hooaja 5. osas lööb tegelaste vahele kiilu Buffy ja Cordelia otsus samaaegselt ballikuningannaks kandideerida. Hr Trick jällegi on leidnud uue meelelahutusliku mooduse, kuidas tappa kaks Tapjat ühe hoobiga.

Vilistlaste ball on osa, mille jooksul juhtub väga palju, mõnede jaoks võib-olla liigagi palju, nagu Marki arvustuse kommentaaride põhjal järeldada võib. Minu meelest on David Greenwalt samas jällegi kirjutanud täiusliku osa. Isegi Scott Hope (Fab Filippo), kelle põhiline eesmärk on Buffy nõmedal kombel maha jätta, tundub esimest ja viimast korda huvitav. Samuti näeme esmakordselt Sunnydale’i linnapead Richard Wilkins III (Harry Groener), keda mõned tegelased varem millegipärast võrdlemisi hirmunult maininud on. Selle osa põhjal jääb üsna selgusetuks, miks inimesed teda kardavad. Üksnes haiglaslik puhtusearmastus ei tohiks sellist reaktsiooni ju põhjustada, ehkki on selge, et temas peitub rohkem, kui meile praegu näidatakse.

Vilistlaste ball kombineerib osavalt uued ja varem nähtud, kuid vahepeal kuhugi kadunud tegelased, lisaks linnapeale näeme esmakordselt ka tema abi Allan Finchi (Jack Plotnick), kes etendab kolmanda hooaja sündmustes olulise katalüsaatori rolli. Tagasi tulevad juba mainitud hr Trick (K. Todd Freeman), aga ka Pahades munades nähtud vampiir Lyle Gorch (Jeremy Ratchford), Ozi bändi laulja Devon (Jason Hall) ja Jonathan (Danny Strong), kellel sageli repliik või paar varuks olnud. Mõned päevad tagasi meie seast lahkunud Ian Abercrombie mängib tegelast, keda me küll rohkem ei näe, ent kes jääb sellegipoolest meelde.

Parim osa Vilistlaste ballist hõlmab muidugi Buffy ja Cordelia vahelist suhtlust, millele, tõsi küll, on pühendatud lõviosa ajast. Sõprade plaan nad oma probleemide selgeks rääkimise ajaks kahekesi limusiini jätta evib mõistagi ootamatuid tagajärgi, vastasel juhul poleks tegu ju Buffyga, kuid võimaldab ühtlasi heita pilgu Cordelia peokuninganna fassaadi taha. Näeme, et tegelikult on tema karakter tunduvalt mitmeplaanilisem kui enesekeskne nõiaella, kellena teda üldjuhul püütakse kujutada. Ehkki üksikuid helgeid hetki on tal olnud varemgi, saab ilmselt just Vilistlaste ballist alguse tema tõeline transformatsioon selleks inimeseks, keda hiljem näeme sõsarsarjas Angel. Ja see, kuidas ta spaatli abil koletisi püüab tappa, on lihtsalt armas. 10/10

Trick: Konkurents on imeline asi. See sunnib meid võitlema. See sunnib meid midagi saavutama. Mõnikord sunnib see meid tapma. Igaüks ihkab võita. Olgu ta siis inimene, vampiir… või kes iganes sina ka poleks, vennas. Sul on peas mingid veidrad moodustised, mida ma elu seeski pole näinud. Kulak: Mina olen Kulak Miquot’ klannist. Trick: Kas pole tore?