Vampiiritapja Buffy kolmanda hooaja 8. osas naaseb Sunnydale’i Spike, kelle Drusilla on vahepeal maha jätnud. Sellisest sündmuste arengust muidugi löödud, suudab Spike oma tegudega pea peale pöörata kõigi teistegi suhted.

Tegelikult pidanuks see jutt valmima juba eile, kuid kuna arvuti otsustas pidurit tõmmata, siis tuli eilsed toimetused lükata tänase varna ja Markist üks päev enam maha jääda, kui algselt plaanitud. Ka Armunute teede puhul tuleks alustada pealkirjast. Läbi aegade on seda pealkirja originaalis kirjutatud mitut moodi, ülakomaga ja ülakomata, kusjuures ülakoma asukohtki pole selge. Lõpuks on vist siiski saabunud selgus, et käsikirjas ülakoma pole, mida püüdsingi eestikeelses pealkirjas nii hästi edasi anda, kui oskasin.

Armunute teed on jällegi väga hea Buffy osa. Ametlikult on osa stsenarist Dan Vebber, kuid kuna tema käsikirjas oli tähtis koht Drusillal, ent Juliet Landau ei saanud viimasel hetkel võtetel osaleda, siis pidi Joss Whedon kuuldavasti kogu stsenaariumi ühe nädalavahetusega ringi kirjutama. Tundub võrdlemisi usutav, sest Armunute teedest õhkub selget Whedoni hõngu. Põhimõtteliselt terve osa on üks suur hädaorg, sest Spike’i lahkudes on õnnetud enam-vähem kõik: Xander ja Willow jäävad oma suudlemisega lõpuks Cordeliale ja Ozile vahele, mistõttu nendevahelised suhted purunevad või nii see vähemalt esialgu näib, Cordelia kukub lisaks veel maast välja turritava terava raudora otsa ning tema elu ripub juuksekarva otsas, samuti teeb Spike Buffyle ja Angelile lõpuks selgeks, et nad ei saa kunagi olla “ainult sõbrad”. See kusjuures haakub üllatavalt hästi tänase sõbrapäeva temaatikaga, nii et vahest on ülevaate viibimine isegi hea. Faithi Armunute teedes küll pole, kuid seda paremini jõuab kohale, et ta on valinud eraldatuse tee ega pea end enam grupi liikmeks. Seega jah, paradoksaalsel moel on Spike osa lõppedes ainus, kel põhjust oma eluga rahul olla.

Armunute teedes on palju pisikesi hetki, mis üheskoos võimsa terviku moodustavad. Võtame kas või Ozi kingituse Willow’le või tasemetestide tulemused osa alguses. Buffy suurepärane tulemus tundub küll pisut uskumatu, sest seni on sari jätnud pigem mulje, et õppimine pole tema tugevam külg. Spike sõidab järjekordselt pikali Sunnydale’i sildi, täpselt nagu teise hooaja osas Visa pea, kus ta mäletatavasti (sarjas) esmakordselt linna saabus. Võitlusstseen, kus Buffy, Spike ja Angel on korraga sunnitud linnapea saadetud anonüümsetele vampiiridele vastu astuma, kuulub samuti osa tipphetkede hulka. Spike’i ja Joyce’i stseen Buffy kodus on omaette ooperist, eriti näod, mida Spike Angelile teeb, kui viimane tuppa ei pääse. Või keda ma lollitan, Armunute teed on täies mahus üks tipphetk, ehkki vaataja õrritamine Cordelia surmaga tundub liiga julm. 10/10

Oz: Mõistan täiesti, miks sa löödud oled. See oli muide minu sarkastiline hääl. Xander: Sarnanes väga su tavalise häälega. Oz: Olen seda varemgi kuulnud.