Vampiiritapja Buffy neljanda hooaja 12. osas pole Giles ikka veel leidnud oma õiget kohta elus ja tunneb end ülearusena. Sunnydale’i saabub taas Ethan Rayne, kes otsustab seda oma huvides ära kasutada. Kas Buffy mõistab õigel ajal, et Giles vajab tema abi?

Sellele, kui Vampiiritapja Buffy neljanda hooaja üldine liin võsa vahele kiskuma hakkab, eelneb veel paar päris head osa ja Jane Espensoni kirjutatud Uus mees on üks neist, millele viitab ka vastukaja Marki lehel. Jaanuarikuu läheneb lõpule ja Buffy saab järjekordselt aasta vanemaks, ütleb ta ju isegi eelmises osas, et on Veevalaja mõjutustega Kaljukits. Buffy sünnipäev ja Halloween on aga need päevad, mil võib üsna kindel olla, et olukord väljub kuidagimoodi kontrolli alt. Selgi korral otsustab Ethan Rayne tagasi tulla ja üksnes talle teadaoleval põhjusel Gilesi deemoniks moondada. Mis Ethan Rayne’i puutub, siis Uus mees on kahjuks viimane kord, mil me teda Buffy sarjas näeme, millest on kahju, sest oma hädise olekuga pakub ta piisavalt lõbusaid hetki. Tõsi, Ethan jääb ellu, mis annab lootust, et tema teekond jätkub koomiksites ja kui ma oma jutuga kunagi nii kaugele peaksin jõudma, siis saab sellest ka lähemalt rääkida.

Enne Gilesile käru keeramist jagab Ethan Rayne aga väärtuslikku informatsiooni ja selgub, et Polügoonil toimuv ei pruugigi olla üdini positiivne, nagu pealtnäha paistab. Esmakordselt vihjatakse salapärasele numbrikombinatsioonile 314 ja osa lõpuks teame juba täpsemalt, millele see viitab, kuid mitte seda, mida see tegelikult tähendab. Polügoonist räägin pikemalt järgmise osa ülevaates, kuid Rayne’i jutt paneb Gilesi ja Buffy siiski kõrvu kikitama, sest kui mingi asi tundub liiga hea, et tõsi olla, siis see enamasti ongi nii.

Giles saab Uues mehes teada, kui vähe ta toimuvaga kursis on: ta ei tea isegi seda, et Buffyl on uus kavaler, Riley, kes on üks ringihiilivatest sõjaväelastest ning kelle pealik on omakorda Maggie Walsh. Enne paljastust, millega Maggie Walsh tegelikult tegeleb, otsustab Giles temaga kohtuda, millest ei sünni samuti midagi head. Muuhulgas kuuleb Giles, et ilmselgelt puudub Buffyl isa aseaine, kellelt eeskuju võtta ja kelle poole oma hädadega pöörduda. Kui seni võis Walshi suhtuda mitmeti, siis nüüd omandab tema karakter üha enam ebameeldivaid jooni. Kui saladus lõpuks päevavalgele tuleb, kuuleb Giles oma suureks meelehärmiks, et lisaks Xanderile ja Willow’le teadis seda isegi Spike, mis tema enesetunnet mõistagi ei paranda.

Uue mehe tipphetked seonduvad aga ilmselt Gilesi ja Spike’i sunnitud vennastumisega pärast Gilesi muutumist, ehkki purjus Ethan Rayne on samuti omaette vaatamisväärsus ning Anyal on paar head repliiki. Tundub väheusutav, et see Spike, keda varasemast teame, Sunnydale’i loodust imetlema jääks, kui terve kari sõjaväelasi teda taga otsib, seega on ilmne, et sarja autorid püüavad meeleheitlikult tema fännidele vastu tulla ja imevad pastakast ideid, millega tema jaburat käitumist põhjendada. Eriti hästi see küll ei õnnestu, ent Spike ise on endiselt väga meelelahutuslik, kui mitte püüda tema tegudele loogilist seletust leida. Näiteks väärivad äramärkimist tema kommentaarid Gilesi auto kohta, mis käesolevas osas tagaajamise käigus paraku lössi sõidetakse. Lisaks otsib Spike endale lõpuks uue elamise, kena hauakambri, kus ta loodab end rahus sisse seada, aga tulevasi sündmusi teades saab sellest pigem läbisõiduhoov.

Willow ja Tara jätkavad Uues mehes oma salajast läbikäimist ja ühisnõidumist ning kes teab, vahest midagi muudki. 9/10

Willow: Paistab, et täna õhtul ei tapa sa kedagi. Buffy: Ma ei oleks selles nii kindel.