Angeli teise hooaja 5. osas saavad tegelased lõpuks jälile, mis kotermann nimitegelast juba mõnda aega vaevab ja tema und häirib. See kotermann on Darla, kelle Wolfram & Hart surnuist üles äratas ja Angelit painama saatis, kuid mis on nende eesmärk?

David Greenwalt on kirjutanud mitmed väga olulised Angeli elukäiku puudutavad stsenaariumid, näiteks Vampiiritapja Buffy esimese hooaja osa, mil nimekski Angel. Enamasti on need suurepärased, kuid Kallis poiss jätab paraku just Angeli kui tegelaskuju koha pealt soovida. Darla-väline on endiselt suurepärane, kuid niipea, kui mängu tuleb Angeli kunagine looja, hakkavad asjad kiiva kiskuma. Vahest on probleem selles, et käesoleva osa Darla ja Angeli vahelised stseenid kirjutas kuuldavasti Marti Noxon, mitte Greenwalt ise, ja Noxonil on aeg-ajalt tegelaste mõistmisega raskusi olnud.

Sellegipoolest ei pääse mööda faktist, et Darla-Angeli stseenid võtsid juba eelmistes osades hoo maha ja kulutasid väärtuslikku ekraaniaega, mida võinuks otstarbekamalt kasutada. Darla muutub huvitavamaks alles siis, kui temast jälle vampiir saab. Jah, Kallis poiss veab vaatajat ninapidi eelkõige paljastusega, et Wolfram & Hart tõi Darla tagasi tavalise inimese, mitte vampiirina. Kuni selle hetkeni näitasid tegijad teda täiesti teadlikult ja kalgi sihikindlusega üksnes pimedas, luues illusiooni, et Darla on endiselt vampiir. Ainest intriigiks oleks justkui piisavalt, ent inim-Darla on kuidagi igavalt kirjutatud ja järgmiste osade sündmused ei luba selles karakteris siiski peitunud potentsiaali piisavalt ära kasutada. Nii ei jäägi üle muud kui oodata, mil temast taas öö vari saab.

Angeli teine hooaeg pühendab ka märksa suuremat rõhku tagasivaadetele Angeli varasemasse ellu. Oli ju hooaja teine osa peaaegu tervenisti üks suur meenutus. Nii näeme selleski osas, millega Angel ja Darla 19. sajandil oma öid hommikusse saatsid. Suurem osa Angeli tagasivaateid paistab tõtt-öelda silma oma mõttetusega, andes eelkõige Boreanazele võimaluse iiri aktsenti praktiseerida, kui tal selleks tuju juhtub olema, kuid õnneks on Darla neis märksa huvitavam kui tänases päevas. Kalli poisi minevikustseenides näeme esmakordselt Angeli sarjas Drusillat (Juliet Landau), mis võib vihjata, et tema kanda jääb tulevikuski oluline roll. Eriti kahtlane on seejuures tema vähene ekraaniaeg.

Nagu juba öeldud, stseenid, mis ei piirdu üksnes Angeli ja Darlaga, on väga head. Cordelia näiteks saab näidata oma jalgu, kandes ümberkehastumise ajal seelikut, mida oleks vist õigem nimetada laiaks vööks (huvitav, kuidas Marki lugejad sellesse suhtuvad?), Angel aga peab järjekordselt paljastama oma lauljavõimed, mis teda seekord küll absoluutselt ei aita. Gunn annab mõista, et temas ei peitu mitte ainult jõud, vaid ka mõistus, sest just tema esitab küsimuse, mis kellelegi teisele pähegi ei tulnud: kui Angel tõepoolest tappis tema mehe, nagu valenime kasutav Darla väidab, siis kuidas ta majja pääses? Katse Angelit diskrediteerida oli kusjuures päris põnev ja isegi Darla ise huvitavam kui tavaliselt, kuid kahjuks järgneb sellele pikk keskustelu eksistentsiaalsetel teemadel hiiglaslikus veetsisternis. Ah jaa, tundub, et Lindsey on hakanud Darlasse suhtuma pisut isiklikumalt, kui kohane oleks. 8/10

Wesley: Vampiirid ei tule surnuist tagasi. Angel: Mina tulin ja ma nägin teda. Ma pole peast segi. Wesley: Kus kohas? Angel: Kohe klounide ja suure kõneleva hot-dog‘i vahel.