Vampiiritapja Buffy viienda hooaja 6. osas saabuvad vahetult pärast eelmise osa pöördelisi sündmusi ootamatult Sunnydale’i Tara isa (Steve Rankin), vend (Kevin Rankin) ja onutütar Beth (Amy Adams). Paljastuda ähvardab Tara suur saladus.

Joss Whedoni kirjutatud Perekond on Vampiiritapja Buffy esimene ja viimane Tara-keskne osa. Käesolevaks hetkeks oli sellist osa ka juba väga vaja, sest Tara ja Willow’ vaheline suhe on susisenud peaaegu terve aasta, kuid vaatajal puudub sellegipoolest selge ettekujutus, kes see Tara õigupoolest on. Tõenäoliselt teab ta ainult kaht asja: Tara on Willow’ elukaaslane ja nii nagu Willow, tegeleb temagi maagiaga. Neile, kel parem mälu, meenub võib-olla seegi, et mingil arusaamatul põhjusel saboteeris Tara neljanda hooaja osas Hüvasti, Iowa! ehk tervelt 14 osa tagasi üht loitsu. Sellegi käitumise põhjused saavad nüüd selgeks.

Tuleb välja, et juba aastaid on Maclayde klann oma suguvõsa naisliikmeid ohjes hoidnud valega, et nad on pooleldi deemonid, nii et kui Willow püüdis välja selgitada kõigi Sunnydale’i deemonite asukohta, tundis Tara end mõistagi ohustatuna ja otsustas loitsu olulised komponendid vasakule sokutada. Perekonnas püüab ta taas oma deemonlikku külge varjata, aga loits läheb aia taha ning peategelastele muutuvad nähtamatuks hoopis kurjad deemonid (ja Spike, kelle kurjus kahaneb seda enam, mida rohkem ta Tapjasse armub). Loomulikult on just Spike see, kes Maclayde salaplaanilt lõpuks loori heidab, virutades Tarale täiest jõust vastu vahtimist. Nii et ehkki Marki arvustuste kommentaaridest võib järjepidevalt lugeda arvamusi, et Whedon pole mingi õige feminist, on antud juhul siiski järjekordselt tegemist emantsipatsiooni-teemalise osaga.

Tara sugulasi mängivad huvitavad näitlejad, näiteks on nii isa kui poega mängiva näitleja perekonnanimi Rankin, sugulased on nad aga üksnes teleekraanil, mitte tegelikus elus. Kuid vaevalt tänapäeval seda osa nähes põhitähelepanu Rankinitele langeb, sest Tara onutütart mängib ju ei keegi muu kui Amy Adams, kolmekordne Oscari-nominent ja kõikvõimalike muude auhindade omanik. Tõenäoliselt on Adams isegi tuntum nimi kui ühes Angeli osas kaasa teinud Jeremy Renner, kuigi mine sa tea, Whedoni uusim film Tasujad (The Avengers) lööb siin kaardid võib-olla pisut sassi. Ent kumb selles kahevõitluses siis praegusel hetkel ka peale ei jää, Perekonna filmimise ajal teadsid Amy Adamsi nime ainult suurimad entusiastid, kes olid näinud mõnda sellist tippteost nagu Julmad kavatsused 2 (Cruel Intentions 2) või Psycho Beach Party. Neist viimast, kus ta mängis koos Nicholas Brendoniga, näidati omal ajal isegi PÖFF-il. Beth ja Xander on seega juba vanad sõbrad.

Glory ja Ben jätkavad oma mahhinatsioone ning nendevaheline side muutub Buffyt varem näinuile üha ilmsemaks. Riley jätkab liikumist allakäigutrepil ja kohtab Willy baaris Sandyt (Megan Gray), kes, olles paar hooaega tagasi põrandale surnult lebama jäänud, on nüüd salapäraselt vampiiriks muutunud. Kui madalale Riley üldse langeda saab? Buffy ema haigus pole samuti kuhugi kadunud, Joyce ise end aga Perekonnas ei ilmuta. Harmony, kelle asemel Spike intiimsetel hetkedel juba vaimusilmas Buffyt näeb, on olemas, kuid kaob pärast seda osa kahtlaselt pikaks ajaks. 10/10

Glory: Tapjaga? Palun ära ütle, et ma võitlesin vampiiritapjaga. Lausa uskumatult tüüpiline. Kui mul oleks sõbrad ja nad sellest kuuleksid…